CLEAR SKIN TONIC 100 ML.  49,95

CLEAR SKIN TONIC met 2% salicylzuur, seboclear MP, tijm, eucalyptus, tea tree, arnica, kamille.        pH 3.6 – 4.0

Exfoliërende, kalmerende tonic met 2% salicylzuur voor de gecombineerde of vette huid met onzuiverheden. Verwijdert verstoppingen en overtollig talg diep in de poriën, zonder de huid uit te drogen of te strippen. Voorkomt (verdere) verspreiding van de P. acnes bacterie en draagt bij aan een evenwichtig microbioom, wat de gezondheid van de huid ondersteunt. Voor een schone, rustige en fluweelzachte huid. ’s  Ochtends ook te gebruiken als reinigingsproduct (niet ’s avonds i.v.m. verwijderen van make-up). 

Bevochtig een wattenschijfje met de tonic en ga hiermee over de (schone) huid. Vermijd oogcontour en lippen. Volg ’s avonds op met gewenste dag-/nachtverzorging. In verband met salicylzuur bij gebruik overdag opvolgen met SPF.  Kan tinteling veroorzaken. Dit is een normale reactie en zal na een paar minuten afnemen. Alpha-H adviseert dit product niet te gebruiken in combinatie met een schuimvormende cleanser; deze tasten de pH-waarde van de huid aan en dat raden we af in combinatie met fruitzuren. Daarom zijn al de Alpha-H cleansers vrij van schuimvormende ingrediënten.

!!! Niet te gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding of aspirineallergie !!!

GENERATION GLOW DAILY RESURFACING ESSENCE 100 ML.  61,95

GENERATION GLOW DAILY RESURFACING ESSENCE  5% AHA (glycol-, melk, citroen-, appel-, wijnsteenzuur), gefermenteerde pre-/probiotica)
pH 3.8 – 4.2

Generation Glow is speciaal geformuleerd voor de gevoelige huid, waarvan vaak wordt gedacht dat het hierop inzetten van fruitzuren geen optie is. Generation Glow zorgt ervoor dat ook de zeer gevoelige huid gebruik kan maken van de geweldige eigenschappen van AHA’s, zonder de irritatie. Maar dat is niet alles; Generation Glow zorgt ook voor herstel van de huidbarrière; de oorzaak van een gevoelige huid. Melk-, glycol-, appel-, citroen- en wijnsteenzuur (totaal 5%) verwijderen dode huidcellen, verhelderen de teint en verfijnen de poriën en zorgen zo voor een geweldige glow. Tegelijkertijd zorgen postbiotica (afkomstig van gefermenteerde pre- en probiotica) voor bescherming en herstel van het microbioom en
daarmee de huidbarrière. Generation Glow is dermatologisch getest en mild genoeg voor dagelijks gebruik, ook bij de gevoelige huid. In tegenstelling tot andere exfolianten kan Generation Glow niet alleen ’s avonds, maar ook ’s ochtends gebruikt worden.

Ochtend en/of avond, na reiniging aanbrengen d.m.v. ‘inkloppen’ met de vingertoppen. Even laten intrekken en opvolgen met je favoriete serum en/of SPF dagcrème. Bij een gevoelige huid het gebruik eventueel stapsgewijs in de beauty routine introduceren. Alpha-H adviseert dit product niet te gebruiken in combinatie met een schuimvormende cleanser; deze tasten de pH-waarde van de huid aan en dat raden we af in combinatie met fruitzuren. Daarom zijn al de Alpha-H cleansers vrij van schuimvormende ingrediënten.

INSTANT FACIAL 100 ML.  46,95   (LAATSTE EXEMPLAREN, OP = OP)

INSTANT FACIAL met 5% glycolzuur, plankton extract, cipresnoot, tijm en arnica pH 3.5

Facial in een flesje; ofwel ‘botanical brilliance in a bottle’. Heeft een instant huidoppervlakvernieuwende, hydraterende werking op cellulair niveau. De teint krijgt een boost door de exfoliërende werking van o.a. 5% glycolzuur en plankton extract, aangevuld met o.a. tijm, gerst en arnica. Reinigt, verfijnt de poriën, verwijdert dode huidcellen, verzacht rimpels, matteert de T-zone, verbetert de hydratatie en zorgt voor directe kalmering van roodheid, vervaagt oneffenheden en geeft een stralende teint. Instant Facial versterkt de werking van opvolgende producten: op een schone huid kunnen werkstoffen dieper doordringen, hecht make-up beter en blijft het beter zitten. Hierdoor vermindert ook de behoefte aan concealer of foundation. Instant Facial bevat 93% organic ingrediënten en is olie- en alcoholvrij, waardoor het effect van glycolzuur beperkt blijft tot aan het huidoppervlak, in tegenstelling tot Liquid Gold. Heeft ook een iets hogere pH dan Liquid Gold. Het is al met al perfect voor rosacea/gevoelige huid, als alternatief voor (of opstapje naar) Liquid Gold.

Gezicht: ochtend en/of avond aanbrengen met een watje. Vermijd huid rond ogen/lippen. In de ochtend kan het fungeren ter vervanging van een normale reiniging: in de ochtend kan een enkele reiniging immers volstaan, er hoeft geen make-up verwijderd te worden. Even laten opdrogen/intrekken en dan opvolgen met serum en/of dagcrème. Gebruik van een dagcrème met SPF overdag is aan te raden vanwege de glycolzuur. Omdat het meteen kalmerend, hydraterend en matterend werkt, is het meteen een mooie basis voor make-up. In de avond kan het fungeren als na-reiniging/lotion en exfoliant tegelijk. Even laten opdrogen/intrekken en dan opvolgen met serum en/of nachtcrème.

Alpha- H adviseert dit product niet te gebruiken in combinatie met een schuimvormende cleanser; deze tasten de pH-waarde van de huid aan en dat raden ze af in combinatie met fruitzuren. Daarom zijn alle Alpha-H cleansers vrij van schuimvormende ingrediënten.