Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat je je huid het hele jaar door moet beschermen met een SPF (als je huid je lief is), maar in de zomer is het natuurlijk extra belangrijk. De aarde staat komende maanden immers een stukje dichterbij de zon, waardoor de kans op zonbeschadiging veel groter is dan in de winter. Smeer je huid daarom ’s zomers standaard in met een moisturiser met SPF50+, die je huid beschermt tegen verbranding, pigmentatie en een ongelijkmatige teint. En tegen toekomstige rimpels!

ALLEREERST: BESCHERMING
Bescherming tegen de zon is het allerbelangrijkste! Niet alleen als je naar het strand gaat of op een terrasje gaat zitten, ook als je even 10 minuten de deur uitgaat voor een boodschap of het uitlaten van de hond loopt je huid schade op door de zon. Tien minuten hier, een kwartiertje daar; meestal rekenen we het niet mee maar helaas: alles telt mee en op. Je staat ongemerkt aan veel meer UV-straling bloot dan je denkt. Voor een glowy huid kies je voor de Alpha-H Daily Essential Moisturiser met SPF50+. Wil je liever een matte finish, ga dan voor de Protection Plus Daily SPF50+. Beide producten bieden een breed spectrum UVA / UVB-bescherming, naast de hydraterende en priming eigenschappen.

SWITCH JE CLEANSER
Reiniging is de basis van iedere huidverzorgingsroutine. Tijdens de wintermaanden gebruik je misschien eerder een voedende reiniger of balsemreiniger. Deze kun je in de zomer gewoon blijven gebruiken, maar een verkoelende gelreiniger zoals onze Triple Action Cleanser kan tijdens de warmere dagen prettiger zijn. Deze koelt en kalmeert de door de zon gestreste huid.

ONTDOE JE HUID VAN DODE HUIDCELLEN
Tijdens de wintermaanden kan je huid er soms wat grauw of dof uitzien. Dit komt door de dode huidcellen die zich ophopen. Help je huid een handje door regelmatig te exfoliëren, zodat er een heldere en frisse huid ontstaat. Alpha-H wereldwijde bestseller Liquid Gold bevat 5% glycolzuur, wat ervoor zorgt dat de huid binnen no-time haar prachtige glow terugkrijgt. Alpha-H raadt aan om Liquid Gold 3 avonden in de week (om de dag) te gebruiken.

TIP: Liquid Gold is niet alleen voor het gezicht! Het is ook zeer geschikt voor het lichaam, zoals bijvoorbeeld de armen (bultjes op de bovenarmen, ook wel keratosis pilaris genoemd) of benen (ingegroeide haartjes). Ook kun je er hardnekkige self-tan vlekken mee verwijderen.

MAAK GEBRUIK VAN ANTIOXIDANTEN
Vitamine C is rijk aan antioxidanten en helpt daarom bij het bestrijden van vrije radicalen door de zon. Door het Alpha-H Vitamin C Serum dagelijks onder je SPF te gebruiken leg je een extra dosis antioxidanten aan die je huid hiertegen beschermen. Daarnaast bevat het serum hyaluronzuur, dat extra vocht toedient. Dat helpt het extra vochtverlies tijdens warmere dagen compenseren.

VERGEET NIET TE HYDRATEREN
Ook al voelt je huid in de zomermaanden minder droog aan, maak niet de fout om de huid niet genoeg te hydrateren met een goede moisturiser. Wanneer de huid uitgedroogd raak als gevolg van het verdampen van meer vocht dan gewoonlijk (door de warmte van de zon), gaat de huid meer talg aan maken in een poging om zichzelf soepel te houden en het vochttekort te compenseren. Mocht je huidige moisturiser te vol zijn voor de zomermaanden, kies dan voor een luchtigere crème of een serum, zoals Hyaluronic 8. Hyaluronic 8 bevat 8 soorten hyaluronzuur (hoog en laag moleculair) die de huid de hele dag door voorzien van vocht in de oppervlakkige én diepere huidlagen. Daarnaast kun je in plaats van een nachtcrème het Vitamin E Serum gebruiken. Deze zijn in de zomermaanden voor de meeste huidtypen voldoende voor de nacht. Voorzie je huid om de zoveel dagen alsnog even van de voeding uit je wat vollere nachtverzorging, mocht je het idee hebben dat je huid dit nodig heeft.

 

Wil je een advies op maat neem dan even contact met me op. Dan kijken we samen hoe we jouw huid summer proof kunnen maken !